سامانه سنا چیست؟
سنا کلمه مختصر شده سامانه نظارت بر ارز است و هدف از طراحی و راه اندازی این سامانه گردآوری سیستماتیک داده های معاملاتی بازار ارز و نقل و انتقالات ارزی در سطح صرافی های کل کشور است. تمامی صرافی های مجاز باید تمامی معاملات روزانه ارزی خود را در زمان مشخص و بصورت آنلاین در سامانه سنا ثبت کنند. سامانه نیما و سنا هر دو از سامانه های بانک مرکزی هستند که کارایی ارزی دارند. سامانه نیما برای بازار ارزی خارجی طراحی و سامانه sana بمنظور خرید و فروش ارز در صرافی های مجاز در سراسر کشور طراحی گردیده است.
در سامانه سنا میانگین نرخ کمتر از بازار آزاد است زیرا سنا نشان دهنده نرخ میانگین خرید و فروش ارز در صرافی های مجاز در کل کشور است و نرخ انواع ارز به هر نوعی که به بازار وارد شو در این سامانه منعکس می شود حتی نرخی که در صرافی های بانک ها که عامل توزیع ارز مداخله ای بانک مرکزی بودند در این سامانه منعکس می شوند.
از زمانی که دولت سیاست های ارزی خود را اصلاح نمود و بازار ارز آزاد را به رسمیت شناخت، طبق تصمیمات دولت، 23 نوع خدمات ارزی اعم از مسافرتی، دانشجویی و درمان از طریق بازار آزاد و صرافی ها تامین گردد بنابراین باید این نرخ ها در جایی ثبت می شدند به همین دلیل سامانه sana را فعال کردند. بدین صورت با این سامانه توانستند بازار ارز داخلی را کنترل کنند و خرید و فروش ها با سندی که در سنا ثبت می گردد به رسمیت شناخته می شود.
مزایای سامانه نظارت بر ارز
این سامانه دارای مزایای بسیاری مانند خرید و فروش ارز ، حسابداری ، دسترسی آنلاین به حساب های بانکی ، خزانه داری همچنین امکان گرفتن قیمت های تمام شده و … می باشد. با آغاز فعالیت تمامی بخش های سامانه sana ، صرافی های مجاز می توانند قیمت تمام شده و سود و زیان معاملاتشان با متصل شدن به حساب بانکی خود داشته باشند و همچنین عملیات برداشت و واریز وجه را نیز می توانند انجام دهند.