کلاهبرداری ارز دیجیتال
در این مقاله قصد داریم تا شما را با روش هایی که کلاهبرداران می توانند رمزارزهایتان را بدزدند آشنا کنیم تا بتوانید از سرقت سرمایه خود جلوگیری کنید تا پایان همراه ما باشید. محموله ای به ارزش سه میلیارد و ششصد میلیون دلار که در سال 2016 سرقت شده بود ضبط شد این خبر را چندی پیش مقامات آمریکایی منتشر کردند. این خبر در دنیای مجازی باعث شد که ارز های دیجیتال بیشتر مورد توجه قرار بگیرند. سوالی که ممکن است به ذهن آید این است که کلاهبردارن چگونه در دنیای مجازی دست به سرقت زدنند؟
هک کردن مبادلات
بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال همانند دیگر کالاها در خارج از دنیای مجازی و در جریان مبادلات خرید و فروش می شوند. این در حالی است که سرمایه گذاران و کسانی که زمینه مبادلات ارزهای دیجیتال را فراهم می کنند بیشتر با ساز و کاری متشکل و مرکزی همراه با نظارت سازمان یافته بر این پروسه مخالفت می نمایند. این موضوع میتواند امنیت این پروسه خرید و فروش و ذخیره رمزارزها را مخدوش کند.
منوئل والنت که یکی از مسئولان «کوینهاوس» در یک شرکت فرانسوی در عرصه تراکنش رمزارزها فعالیت میکند می فرماید: ((موجودی سایت های مبادله در عرصه رمزارزها همیشه نسبتا زیاد است)).
وی می گوید: «همیشه این موضوع را در نظر بگیرید که اینها سرور یا دستگاه هستند و سارقان گاهی می توانند به داخل این سرورها نفوذ کنند و دزدی کنند»
منوئل والنت تاکید می کند که بیشتر این مشکلات به دلیل سطح پائین امنیت به وجود می آید. الکساندر استاچچنکو که از مسئولان شرکت «کی پی ام جی» می باشد و در زمینه مشاوره مالی خدمات ارائه می کند با تایید وجود مشکل امنیتی در این حوزه می گوید که برخی از پایگاه های مبادلاتی همچنان گذرواژه ها را بر روی سرورهایشان ثبت میکنند. همچنین می افزاید: «به این ترتیب اگر به داخل سرور نفوذ کنید میتوانید گذرواژهها را سرقت کنید.»
الکساندر می گوید: وقتی گذرواژهها سرقت می شوند بیتکوین ها (رمزارزها) را از آدرسی به آدرس دیگر منتقل می کنند و مردم دیگر به آن بیتکوین ها دسترسی ندارند.
بیشتر بخوانید: دریافت بیت کوین به صورت رایگان

هک شدن بلاک چین
همانگونه که در مقالات گذشته گفتیم پایه و اساس ارزهای دیجیتال مبتنی بر بلاک چین (زنجیره بلوکی) می باشد. تمامی جزئیات تراکنش هایی که در رمزارزها انجام می شود در بلاک چین ذخیره می گردد. ارتباط زنجیره ای و قفل گونه در بین هر بلاک سبب میشود که بدون دگرگونی در کل زنجیره امکان تغییر مجموعه ای از کدها امکان پذیر نباشد.
باید گفت که همچنان این تئوری وجود دارد که اگر گروهی بتواند یک بلاک چین خاص را بالای۵۰ درصد به دست آورد می تواند تراکنش ها را بازنویسی کند. در سال 2019 یک حمله ی سایبری رخ داد که یک مرکز مبادله اعلام کرد در این حمله حدود 200 هزار دلار دچار زیان شده است.
اریکا استنفوردکه یک نویسنده درباره ارزهای دیجیتال است می گوید: هک کردن بلاک چین به دلیل میزان انرژی که می خواهد در مورد بیت کوین جواب نمی دهد.

جرائم دیگر درباره رمزارزها ( کلاهبرداری ارز دیجیتال )
یکی از این جرائم کلاهبرداری اینترنتی است. بیشتر کلاهبرداری هایی که در حوزه کریپتوکارنسی ها رخ می دهد با استفاده از روش های اخاذی و تقلب است. کلاهبرداران بیشتر درخواست پرداخت در قالب ارز دیجیتال را مطرح می کنند.
کلاهبرداری با ترفند پانزی یکی از روش هایی است که سارقان از آن استفاده می کنند در این ترفند به سرمایه گذاران در آغاز به شکلی غیرطبیعی سودی بیشتر از حالت عادی تعلق می گیرد. به این روش کلاهبرداران موفق به گول زدن سرمایهگذارها می شوند.
در جهان کریپتوکارنسی ها سارقان با استفاده از ترفند پانزی قیمت رمزارزشان را بالا تعیین کرده تا پس از آنکه قیمت آن به اوج رسید همه رمزارزهایشان را بفروش می رسانند. بنابراین با سقوط قیمت رمزارز سرمایهگذاران سرمایه شان را از دست می دهند.
این روش از کلاهبرداری ها فقط به دنیای ارزهای دیجیتال محدود نمی شود اما تخمین زده شده که سارقان در سال ۲۰۱۹ هفت میلیارد دلار از این راه درآمد کسب کرده اند.
اریکا استنفورد در این باره میگوید: کلاهبرداری اصلی چندان درباره ارز های دیجیتال نیست بلکه بر این باور است که میتوان به سرعت ثروتمند شد تا مردم تشویق به سرمایهگذاری شوند.